Kleurijke eigen stijl

Nieuwe website, eigen webshop

Bloembinderij Henk de Jonge is een zeer kwalitatieve bloemenwinkel die zicht typeert door een eigen unieke stijl. In een interview met StandOut vertelt Yvonne van der Veen over de samenwerking met StandOut en de nieuwe webshop. “Wij zijn een webshop gestart naar aanleiding van onze website. We werkten jaren met allerlei organisaties, maar daardoor hadden we een website via deze organisaties. We konden te weinig van onze eigen winkel laten zien. Daarom hebben we de stap gemaakt naar een eigen webshop!”

Een betere tijd was er niet

Yvonne vertelt verder: “Met de opkomst van online bestellen zijn we in 2019 begonnen met StandOut aan een website die helemaal naar onze smaak en wensen werd ingericht. We hebben StandOut ontdekt door een lokale ondernemer uit Ommen, die ons aanspoorde om contact te zoeken met StandOut. Daar waren we erg blij mee, omdat een kleinschalig bedrijf met persoonlijk en direct contact goed bij ons past!”

Het online bestellen van boeketten verliep dus altijd via tussen organisaties, dat betekende ook dat wij een percentage moesten afdragen aan de betreffende organisatie. Daarnaast bepalen de organisaties de keuze en stijl van de boeketten en konden we niet ons hele assortiment laten zien. Dat moest anders! Op onze eigen website kunnen wij “onze” boeketten laten zien en kunnen klanten deze nu makkelijk bestellen via de webshop. Achteraf gezien was er geen betere timing dan in 2019 te starten met de webshop. De hele coronatoestand heeft ertoe geleid dat veel mensen online gingen bestellen en onze webshop verliep dus al gelijk heel goed. Daarnaast hebben we geflyerd (ook door StandOut ontworpen) en onze nieuwe website en boeketten nog beter laten zien met een verwijzing om alles online te bekijken, en dat heeft zijn vruchten heel goed afgeworpen!”

Doen waar je passie ligt

“Creatief bezig zijn met bloemen is iets totaal anders dan een website ontwerpen en bouwen. Daarom hebben we veel van de technische aspecten bij StandOut gelaten. Je moet doen waar je passie ligt en die van ons ligt bij de bloemen en die van StandOut in de techniek, teksten en die van de fotograaf bij de bedrijfsfotografie. Het was voor ons een hele leer om een boeket op de juiste manier voor de lens te krijgen. We zien ook bij collega bloemisten wat we minder mooi vonden en hoe het niet moet. Dankzij de voorgestelde fotograaf door StandOut hebben we zeer mooie content gemaakt, waar we dan ook zeer content over zijn!”

macbook

Een telefoontje was genoeg!

“Niet alleen hebben we de website geoptimaliseerd in samenwerking met StandOut. Na de start in september 2019, liepen we nog tegen een paar zaken aan. Juist de klanten maakten ons attent op onderdelen die zij misten, zoals een kaartje toevoegen en de tekst hierop. In eerste instantie moest dat bij de opmerkingen komen, voor ons allemaal heel logisch, maar voor de klanten was dit niet duidelijk genoeg. Een apart tekstvak heeft ervoor gezorgd dat dit probleem werd opgelost. En zo waren er nog meer ‘kinderziektes’ waar de website op verbeterd moest worden. Alles was vrij snel aan te passen en als ik zelf met de website aan het stoeien was en er niet uitkomt, was een snel telefoontje naar StandOut genoeg. Zij losten het vrijwel direct op! Ik vergelijk het vaak met het bouwen van een huis: Men zegt dat je wel een paar keer gebouwd moet hebben om alles goed te krijgen, dat zal met een website net zo zijn!”

“We zijn erg blij met het frisse, strakke en duidelijke uiterlijk van de nieuwe website van Bloembinderij Henk de Jonge, waarin we ons werk en ons team goed kunnen presenteren. We vinden het belangrijk om de gezichten te laten zien van al onze medewerkers. We hebben een mooie start gemaakt met de website en webshop en hopen dat deze in de toekomst nóg meer groeit!”

Yvonne