Wat is goede WordPress website hosting?

Hosting wordt in vele soorten en maten aangeboden. Maar wat is nu goede website hosting? Natuurlijk is daar niet zomaar antwoord op te geven, de ene website is de andere niet. Maar in grote lijnen kunnen we daar natuurlijk wel wat over zeggen.

Wat is website hosting?

Om uit te kunnen leggen wat goede website hosting is, is het goed om eerst te vertellen wat website hosting nu eigenlijk inhoudt. Het hosten van een website is eigenlijk niets anders dan het beschikbaar stellen van een (deel van een) server (computer) die 24/7 online is en waarmee jouw website online bereikbaar is.

Webservers

Die server staat vaak ergens in een groot datacenter samen met honderden andere servers. In de meeste gevallen zorgt een hostingspartij ervoor dat die server veilig en up-to-date blijft zodat je website blijft draaien. De applicatie die erop draait, in dit voorbeeld een WordPress website is je eigen verantwoordelijkheid. In de meeste gevallen moet je dus zelf ervoor zorgen dat je WordPress Website up-to-date is.

StandOut WordPress hosting

In ons WordPress website hosting pakket zit ook het up-to-date houden van je website bij in. Zo hoef jij je niet meer druk te maken over de techniek van de website! Dat doen wij voor je. En mocht je een keer wat willen veranderen zitten we ook voor je klaar, wel zo makkelijk.

Meer weten? Neem contact op.

Wat is belangrijk bij goede hosting?

Waar je hosting aan moet voldoen is voor iedere website en organisatie anders. De basis blijft dat de website goed en snel bereikbaar is! Een goede hostingpartij maakt daarom altijd gebruik van de meest moderne servers die staan in moderne datacenters met een supersnelle en stabiele internetverbinding.

Altijd moderne webhosting servers

Bij een goede hostingpartij mag je ervan uitgaan dat de servers altijd voorzien worden van de laatste software. Zo wordt de snelheid en de veiligheid van de server gegarandeerd. Soms betekent dit alleen wel dat een verouderde website na een upgrade niet meer werkt. Dit komt doordat nieuwe server software (zoals de PHP-versie) niet meer compatibel is met je website. Dit is een van de redenen waarom het altijd update van je WordPress website zo belangrijk is.

Welk hostingpakket moet ik kiezen?

Bij veel hostingpartijen kun je kiezen uit verschillende pakketten. Dit is vaak gebaseerd op het aantal websites dat je kan hosten, de grootte van je website, de kracht van de server en/of het aantal bezoekers. Wat hierin nodig is verschild echt per website. De ene website is heel complex en vraag om een krachtige server en een andere site is heel eenvoudig, maar heeft heel veel afbeeldingen waardoor er veel schijfruimte nodig is.

Goede hosting support

Hierin zit ontzettend veel verschil tussen de hostingpartijen. Bij de echte “budget hosting” moet je alles helemaal zelf uitzoeken en zijn ze praktisch niet bereikbaar. Hier staat tegenover dat het ook praktisch niets kost. Al voor een paar euro per maand kan je een website online hebben. Verwacht hier qua prestaties ook niet te veel van, de servers die gebruikt worden zijn vaak van lagere kwaliteit.

De betere support kan je verwachten van de iets duurdere partijen. Zij bieden vaak ook betere prestaties voor je website. Het support geld dan in de meeste gevallen wel alleen voor de server en nog steeds niet voor je website.

StandOut WordPress hosting support

Onze WordPress hosting is inclusief technisch support voor de website. Mocht er onverhoopt iets niet werken zijn we per mail en telefoon bereikbaar en zorgen we ervoor dat het snel weer gefikst wordt.

Meer weten? Neem contact op.

 

Wat is het verschil tussen hosting en WordPress hosting?

Naast de “gewone” webhosting bieden veel partijen ook speciale WordPress hosting aan. Bij de goede hostingpartijen wordt de speciale WordPress hosting gedaan op servers die speciaal voor WordPress websites zijn geoptimaliseerd. Dit houdt in dat alle achterliggende software en hardware zo is samengesteld dat je WordPress website optimaal kan presteren. We zeggen bewust “kan”, want een slechte gebouwde website wordt nooit heel snel, ook niet met hele goede WordPress hosting.

WooCommerce hosting

Als je een webwinkel hebt stel je vaak toch hogere eisen aan je hosting. En hoewel een WooCommerce webshop (de e-commerce oplossing van WordPress) in de basis een WordPress website is, heeft WooCommerce zijn eigen hosting uitdagingen. Als je de prestaties van je webwinkel serieus neemt, is het kiezen van een goede hostingpartij bij een WooCommerce webwinkel heel belangrijk.

StandOut WooCommerce hosting

De servers die wij gebruiken voor het hosten van WooCommerce webwinkels zijn hiervoor speciaal geoptimaliseerd! Dit zorgt ervoor dat je bezoekers jouw producten razendsnel kan zien en hem niets in de weg staat om te bestellen ;-).

Meer weten? Neem contact op.