Stimuland

Voor en vitaal platteland

Stimuland zet zich in voor een vitaal platteland. Ze begeleiden betrokken inwoners en actieve gemeenschappen voor een leefbaar platteland met voldoende voorzieningen en een gevoel van samenhorigheid. Met agrarische ondernemers en hun omgeving wordt er gewerkt aan duurzame landbouw, met eerlijke prijzen voor de boer en een natuurrijk landschap. Ze streven naar een leefbaar, welvarend en duurzaam platteland waarin alle perspectieven in harmonie samenkomen.

 

Nieuwe website

Stimuland is de afgelopen jaren gegroeid, geprofessionaliseerd en verhuisd. Met deze ontwikkelingen was het ook tijd voor een nieuwe uitstraling. Aan ons de taak om die nieuwe uitstraling door te vertalen in een nieuwe website.

Website sessie als startpunt

We zijn samen gestart met een website sessie. We analyseerden de huidige website en online marketing. En inventariseerden de wensen voor de nieuwe website. Wat werkt goed, wat niet en waarmee moeten we rekening houden? Met al deze input hebben we vervolgens de sitemap en wireframes geschetst. Een belangrijke wens was bijvoorbeeld veel flexibiliteit, zoals het kunnen aanpassen van menu’s, teksten en afbeeldingen. Maar ook zelf complete pagina’s kunnen opbouwen met de mogelijkheid om te kiezen uit een verscheidenheid aan content blokken.

macbook

Nieuwe uitstraling, vertrouwd gevoel

In de nieuwe uitstraling zijn vier herkenbare visuele elementen opgenomen die verwijzen naar het karakter en de identiteit van Stimuland. De elementen – die staan voor verbinding, vooruitgang en balans –  zijn een belangrijk onderdeel van het complete website ontwerp.

Uitgangspunt website

Aan Stimuland werd regelmatig de vraag gesteld ‘Wat doet Stimuland precies en voor wie werken jullie?’ Natuurlijk moet dit duidelijk zijn op de website. Deze vragen en de antwoorden hierop vormen dan ook de uitgangspunten van de website.

Dagelijks zetten ze zich in voor een vitaal, leefbaar en toekomstbestendig platteland. Hierbij richten ze zich op vier werkgebieden, die invloed hebben op elkaar en waarop ze een scherpe visie hebben.

Wil je meer weten over Stimuland, of ben je nieuwsgierig naar de website?

 

Bekijk de website