Festival de Vecht; Bruisend in én rondom Ommen

De gehele maand augustus is het weer zover; Festival de Vecht in én rondom Ommen. Een bruisend festival vol muziek, rondvaarten, kunst, fiets- en wandeltochten en andere gave events langs de Vecht. Tijd om daar een schijnwerper op te zetten! Hoe we dat hebben gedaan? Lees maar!

Klantvriendelijk ticketsysteem

Hoe zorg je ervoor dat een tof festival met een gevuld programma goed verkoopt? Vrij simpel: door het implementeren van een klantvriendelijk ticketsysteem. Hierdoor kunnen consumenten eenvoudig een ticket kopen en ontvangen in de mail. Dit ticket wordt op het festival gescand door gebruik van de applicatie Checkinera. Dit zorgt voor een snelle doorloop. Een win-win situatie dus!

Het verdere voordeel van dit ticketsysteem en de aanhangende webshop voor Festival de Vecht? Een duidelijk overzicht van bestellingen en daarmee een gestroomlijnd voorraadbeheer

Overzichtelijk, simpel en toegankelijk – van website naar webshop

Een jaar geleden creëerden we een prachtige, kleurrijke website voor Festival de Vecht. Een duidelijke website, waar men tickets kon kopen via een externe partij – en daarbij de website moesten verlaten. Dat kan beter!

De wens: een website met webshop én ticketsysteem, zodat bezoekers direct kaartjes kunnen bestellen. En dat zonder het heen-en-weer-geslinger over verschillende pagina’s. Dat is gelukt! Bezoekers kunnen nu makkelijk de juiste hoeveelheid kaarten toevoegen aan de winkelwagen en op de achtergrond regelt het ingebouwde systeem de betalingen. Een ander bonuspunt van deze implementatie?  De organisatie voegt snel en makkelijk een nieuw evenement toe. De kosten, voorraad en extra opties kunnen allemaal eenvoudig worden ingesteld. Gebruiksvriendelijk en volledig klantgericht!

Passende en sprekende communicatie

Nu Festival de Vecht een goed werkende webshop heeft, is het wel belangrijk dat de kaarten ook daadwerkelijk worden verkocht. Daarom maakten wij een poster, flyers en spandoeken die net zo bruisend en kleurrijk zijn als het festival zelf! En naast goede offline middelen kan online natuurlijk niet ontbreken. We ontwierpen een sjabloon voor social posts, waar Festival de Vecht zelf mee aan de slag kon. Handig!

Neem eens een kijkje op de website. Of bestel snel de laatste kaarten!