Campagne voeren via AdWords: kan het uit? 

Stel, je betaalt nu €100,- en krijgt daar direct een nieuwe klant voor terug. Zou jij het doen? En wat als je dat elke dag kan doen? Met AdWords is het mogelijk. Of dit uit kan hangt natuurlijk af van hoeveel een nieuwe klant oplevert, maar juist dat is het punt. Adverteren in Google AdWords stelt je in staat om precies uit te rekenen wanneer adverteren rendabel is. Hoe? Wij leggen het uit!

Zichtbaar worden in Google kan op twee manieren. Door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO) kun je door hard werken steeds hoger in de normale zoekmachine resultaten komen te staan met jouw website. Wil je met jouw website weergegeven worden als advertentie in de Google zoekresultaten? Dan ga je aan de slag met AdWords. Je betaalt pas zodra er iemand op je advertentie klikt en daadwerkelijk je website bezoekt.

Meten is weten

Wanneer kan het uit om te adverteren met AdWords? Dat is relatief eenvoudig te berekenen. Eerst moet je weten wat 1 klant oplevert. Trek na een verkoop alle kosten af, denk hierbij aan de inkoopprijs, uren van medewerkers enz.  Het bedrag dat je overhoudt verdien je dus aan 1 klant.

Nadat je weet hoeveel een klant je oplevert bekijk je hoeveel leads je gemiddeld per maand binnenkrijgt. Denk aan telefoontjes, ingevulde contactformulieren op de website of offerteaanvragen. Kijk daarna naar het aantal maandelijkse verkopen. Breng dit terug naar het aantal leads voor 1 enkele verkoop. Je weet nu hoeveel een lead waard is.

De waarde van een lead

We geven een voorbeeld: Je hebt 10 leads nodig om een verkoop te realiseren. Een verkoop levert je na aftrek van alle kosten gemiddeld €1000,- op. Elke lead is dan €100,- waard. Nu weet je hoeveel een lead mag kosten om er iets aan over te houden.

In AdWords kun je precies zien hoeveel je betaalt voor 1 lead. Op deze manier bereken je dus makkelijk wanneer AdWords uit kan. Als je bijvoorbeeld €50,- betaalt per lead kan AdWords zeker uit, want een lead mag immers het dubbele kosten. Zo kun je met AdWords heel snel extra nieuwe klanten binnenhalen. Je stopt er geld in, maar je krijgt er meer geld voor terug.

Niet zomaar adverteren

Juist omdat je alles kunt meten, kun je heel slim met je budget in AdWords omgaan. Om te slagen met AdWords is echter niet alleen geld belangrijk. Je advertenties moeten goed in elkaar zitten. Gebruik belangrijke zoekwoorden, schrijf goede advertentieteksten en link naar gerichte landingspagina’s.

Wil je graag aan de slag met AdWords, maar weet je niet hoe te beginnen? Of lopen je campagnes, maar heb je het gevoel dat ze niet zoveel opleveren? StandOut helpt je graag! We willen je graag op gang helpen door je goede uitleg te geven, maar we kunnen ook het voeren van de campagnes volledig van je overnemen.

Meer informatie? Stuur ons een berichtje