Adwords couponcodes 

Elke ondernemer kent ze, Adwords couponcodes. Ze zitten namelijk bij elke folder, krant, magazine of elk ander stukje reclame dat ook maar enigszins met ondernemen te maken heeft. Op zich een goed idee natuurlijk, ondernemers kennis laten maken met je product door ze een kortingscode te geven. Bij de Google Adwords code’s zit dit iets anders. Hoezo? Ik zal het even toelichten.

Adwords is een prachtige tool van Google. Ondernemers kunnen met deze tool op een eenvoudige manier hun advertentie laten weergeven in de meestgebruikte zoekmachine van Nederland. Dit is natuurlijk geweldig voor bijvoorbeeld Kapsalon het Schaartje uit Ommen. Deze kapsalon kan haar advertentie laten zien aan iedereen die een ander kapsel wil. Deze personen zoeken bijvoorbeeld op: hippe kapsels, kapsalon of kapper. Bingo! Denkt de kapster, Deze mensen moet ik op mijn site hebben. Ze schrijft een leuke advertentie, linkt de advertenties aan kapsalondeschaar.nl, voert de kortingscode in en start de Adwords campagne. Kind kan de was doen!

De kliks gaan hard, de bezoekers stromen binnen en na een week is het Adwords tegoed op. Dat ging snel maar er zijn dan ook veel bezoekers op de website gekomen. Alleen jammer dat er nog ruimte genoeg is in de afspraken kalender van de kapsalon. Werkt Adwords wel? Ik heb 75,- Euro uitgegeven maar ik heb nog niet één telefoontje extra gekregen voor een afspraak… Denk maar niet dat ik nou mijn eigen geld aan Google ga geven en de campagne stopt.

Klinkt dit bekend? Voor ons wel. Wij spreken veel ondernemers die Google Adwords op deze manier hebben geprobeerd. Tja Adwords… nee dat is niet wat voor ons. Het kost best veel geld en er komen geen extra verkopen uit.

Gericht adverteren binnen Adwords

And this is where we come in! Wij snappen dat je als ondernemer niet teveel geld uit wilt geven aan reclame die zichzelf niet terugverdient. Alleen kun je in Adwords niet uitgaan van de eerste bevindingen van een campagne zoals die hierboven beschreven. Binnen Adwords is het namelijk heel rendabel om de campagne optimaal in te richten. Adwords is zo gemaakt dat het heel eenvoudig is om de campagnes op te zetten. Iedereen kan het, probeer het maar. Een rendabele Adwordscampagne is echter een heel ander verhaal.

Wat is het verschil? Laten we de campagne van de kapsalon er nog eens bijhalen.

Wil je voor iedereen op het wereldwijde web, die zoekt op kapsalon 0,50 cent betalen om je site te bezoeken? Ja? ook de mensen uit Limburg, terwijl je met je kapsalon in Ommen zit? Richt je niet op de zoekwoorden kapsalon maar op Kapsalon Ommen. Dit is goedkoper en je bereikt alleen de mensen die in staat zijn om op de fiets naar je kapsalon te komen.

Waar gaan je bezoekers na de klik naartoe?
Ja, naar mijn site natuurlijk. Okey, goed punt maar waar op je site?
De homepage is het makkelijkste, maar zeker niet altijd de beste optie. Als mensen zoeken op hippe kapsels dan stuur je ze naar een pagina met hippe kapsels. Hier kunnen ze inspiratie opdoen en zien ze wat jij, als kapper, kan. Vindt de bezoeker de hippe kapsel niet direct, dan zijn ze snel weer weg.
Je betaalt voor een klik, wat je daarna doet met de bezoeker is aan jou. Is de bezoeker direct weer weg dan is dit eeuwig zonde van je zuurverdiende centen.

Dan is er nog het verschil tussen exacte en brede zoekwoorden, de kwaliteitsscore, negatieve zoekwoorden enz. enz. Iets teveel om in dit artikel te bespreken maar laat dit maar aan ons over.

Wil je dat we je Adwords campagne eens vrijblijvend bekijken of wil je als ondernemer goed starten met Adwords? Neem gerust contact met ons op.