Een beter website dankzij optimalisatie

We zeiden het net al even, je website presteert beter als je deze blijft optimaliseren. Je verbetert je gebruikerservaring met een snelle website waarin bezoekers eenvoudig vinden wat zij zoeken. En dat leidt tot een hogere klanttevredenheid én meer conversies (bijv. ingevulde contactformulieren of offerte aanvragen). Website optimalisatie kun je op veel manieren uitvoeren, zoals technische optimalisatie:

  • Zorg dat je een sitemap en robots.txt bestand op je website hebt.
  • Zorg dat je website goed werkt op alle apparaten, zowel laptop, desktop als smartphones en tablets.
  • Met verschillende tools kun je de laadsnelheid van je website testen en verbeteren. Want niemand wil ‘wachten’ tot je website is geladen.
  • Zorg altijd voor een HTTPS-beveiliging en dat je de juiste certificaten hebt.

Dit alles lijkt natuurlijk veel werk, en misschien zie jij door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het optimaliseren van je website. Met ons uitgebreide hosting- en onderhoudspakket zorgen wij dat de technische optimalisatie goed wordt uitgevoerd én dat jij altijd een snelle, goedwerkende en veilige website hebt.

macbook

Verhoog je zichtbaarheid met SEO

Daarnaast verhoog je met website optimalisatie ook je zichtbaarheid in zoekmachines. Dat doe je met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO). Door het gebruik van een SEO-tool in je website kun je paginatitels en metabeschrijvingen toevoegen aan je pagina’s. Elke pagina heeft een unieke titel en beschrijving die de term (zoekwoord) van de pagina bevatten. Zo zien zoekmachines waar je pagina over gaat en scoor je beter in de zoekmachines. Ook het logisch indelen van je pagina’s door het gebruik van koppen en het optimaliseren van afbeeldingen dragen bij aan je zichtbaarheid.

Door je website efficiënt te optimaliseren draag je op een organische manier bij aan je vindbaarheid én bespaar je hiermee op advertentiekosten. Wil jij meer weten over zoekmachine optimalisatie en/of online marketing? Neem contact met ons op!

Verbeter de algemene gebruikerservaring

Voorkom dat je website slecht presteert en verbeter je algemene gebruikerservaring met goede website optimalisatie. Zo kun je zelf een goede navigatiestructuur bepalen om bezoekers makkelijk te laten vinden wat zij zoeken. Ga dus voor een logische en eenvoudige menustructuur. Maak ook gebruik van call-to-actions (CTA’s) zorgen voor website optimalisatie. Zo wil je dat bezoekers snel en eenvoudig contact met je kunnen opnemen, of makkelijk een magazine of offerte kunnen aanvragen. Ook chatbots of zoekfuncties kunnen je helpen om de gebruikerservaring te verbeteren.