Social media. Je kunt er niet omheen

Via social media kun jij jouw doelgroep bereiken met jouw verhaal. Op de verschillende platformen ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf of merk leuk, interessant of spannend vinden. Via social media werk je aan de band met je (potentiële) klant. En daarbij kun je via social media ook zorgen voor verkopen en leads! Maar hoe doe je dat dan? Elk platform heeft zijn eigen content en het is de kunst om op alle platformen herkenbaar in beeld te komen, toegespitst op de doelgroep van het bewuste platform. Maar hoe kom je nu tussen al die stromen berichten die worden verspreid? Je wil niet verdwijnen in al het sociale geweld. StandOut heeft jarenlange expertise in het beheren van social media advertising campagnes. De professionals uit ons team helpen je graag om het meeste uit je social media activiteiten te halen!

Adverteren op social media

Het is mogelijk om op alle social platformen te adverteren, denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram en LinkedIn. We bepalen met zorg op welk platform we gaan adverteren, want elk platform heeft een andere doelgroep. Daarnaast targetten we je advertentie op verschillende onderdelen.

Met behulp van deze data laten we je advertentie(s) alleen zien aan mensen die mogelijk interesse hebben. Ook breiden we je bereik steeds verder uit en zetten we altijd de juiste doelgroep in. Bij adverteren op social media zijn er veel voordelen zoals oneindig veel target mogelijkheden, zoals meer bezoekers op je website krijgen (dus meer leads en conversies). Je kunt social advertising op elk gewenste moment inzetten en voor een budget dat bij je past. Super interessant!

  • Demografie (voor wie is je advertentie)
  • Geografie (waar wil je adverteren)
  • Interesses (wat vind je doelgroep leuk)

Meer dan alleen likes op Facebook

Hoe meer mensen jouw Instagram- of Facebookpagina leuk vinden, hoe meer mensen je berichten zien langskomen als jij een nieuw bericht plaatst. Het is dus heel belangrijk dat je zoveel mogelijk likes en volgers krijgt. Dit doe je door het plaatsen van relevante en interessante berichten die veel mensen binnen jouw doelgroep zullen liken. De kans is dan groot dat ze niet alleen het bericht, maar ook je pagina gaan liken.

Met social media advertising kan naast je eigen volgers ook andere doelgroepen bereiken. Hoewel de targeting mogelijkheden met de dag veranderen, is het eigenlijk altijd wel mogelijk jouw doelgroep te vinden. Zo kan je met een beperkt budget heel gericht adverteren op bijv. pensionado’s die opzoek zijn naar een camper!

Retargeting op social media

Daarnaast is het ook nog mogelijk om met social media advertising retargeting in te zetten. Zo bereik je mensen die al eens op je website zijn geweest. Je maakt een advertentie die een bezoeker van je website op een later moment terugziet op social media. Hiermee stimuleer je de bezoeker om nog eens terug te komen op je website en toch dat ene product te kopen.

Advertentie resultaten meten

Dankzij alle statistieken kun jij je bezoeker extra goed leren kennen en hierop inspelen. Door te wisselen met interesses, demografie en geografie kun je veel over je doelgroep te weten komen. Ook kun je adverteren op specifieke tijden. Wij zorgen er samen met jou voor dat je campagnes optimaal werken en dat je de juiste bezoekers bereikt!