De vraag

RWE kwam bij StandOut met de vraag: Is het mogelijk om ons papieren wijzigingsformulieren om te zetten naar een digitaal systeem, om zo nóg efficiënter te werk te gaan? RWE geeft aan dat er veel tijd zit in het ophalen van formulieren, waardoor de scope changes in de tussentijd bij iedereen op het bureau blijven liggen. Dat moet anders kunnen!

Maar eerst – wie is RWE eigenlijk?

RWE voorziet mensen en bedrijven al meer dan 120 jaar van betrouwbare energie – dag en nacht. Voor veel mensen is elektriciteit vanzelfsprekend. Het is er altijd en je haalt het zo uit het stopcontact. En dat klopt ook, omdat energieproducenten zoals RWE daar voor zorgen – met schone, veilige en betaalbare elektriciteit.

Stap voor stap digitaliseren

Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, besluit RWE in kleine stappen over te gaan op het digitale systeem. Alleen de wijzigingsformulieren voor de onderhoudsprojecten tijdens de voorbereidingsperiode zijn nu gedigitaliseerd. StandOut bouwde een systeem waarin het document volledig digitaal kan worden ingevuld.

Nu RWE volop aan het testen is met de digitale wijzigingsformulieren, ligt bij Jos de focus op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. “Wil je dat mensen met het systeem gaan werken, dan moet je ervoor zorgen dat het systeem handig en eenvoudig werkt. Nu steeds meer mensen gebruik maken van het systeem kunnen we een goede slag maken in het nog gebruiksvriendelijker maken.”

Snelle optimalisatie van het systeem

“Wat fijn is aan StandOut is dat wijzigingen heel snel doorgevoerd worden. Het is heel prettig dat als wij opmerkingen hebben, die binnen een paar dagen al opgelost zijn.”

Jos Swenne – Cost engineer