Marketingplan

Hoeveel klanten haal jij binnen via je website of social media kanalen? Niet zo veel? Of heb je eigenlijk geen idee? Dat is jammer! Een website die geen klanten oplevert kost jou veel geld. Je online kanalen zijn namelijk perfect om elke dag grote aantallen potentiële klanten binnen te halen. Maar, dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dat aanpakt!

Vertel je op jouw website en social media kanalen hoe geweldig je product is? Of dat jouw product het goedkoopst is ten opzichte van de concurrent? Zonde! Op dit soort informatie zitten jouw potentiële klanten helemaal niet te wachten. Je potentiële klant wil weten hoe jij zijn allergrootste probleem of angst kan oplossen. Waarom moet iemand juist bij jou kopen? Als je dat weet heb je goud in handen.

Als jij weet waarom een klant bij jou moet kopen en hoe jij potentiële klanten het beste kan helpen, wil je die boodschap natuurlijk gaan verspreiden. Je wilt het van de daken schreeuwen, maar is dat slim? Waarschijnlijk niet. Je hebt een marketingplan nodig!

Een investering die geld oplevert

Een marketingplan zetten we samen met jou op. In een sessie van een dagdeel nemen we de input en doelen die gesteld zijn in de voorafgaande brand sprint mee. Aan het einde van de sessie hebben we alle input verzameld die nodig is voor het uitwerken van het marketingplan.

In het marketingplan vind je de volgende onderdelen:

  • Doelgroep
  • Aanbod
  • Marketingdoelen
  • Uitvoering (welke kanalen en hoeveel budget zetten we in)

We horen je bijna denken; “Ik geef liever niet zoveel geld uit aan marketing.” Maar wat als je € 100,- uitgeeft en er € 200,- winst aan overhoudt? Dan doe je dat toch elke dag? Dit is precies waar het om draait bij marketing. We bepalen samen hoeveel een nieuwe klant mag kosten. Dit is geen natte vinger werk, maar een kloppende berekening specifiek toegespitst op jouw situatie. Als je weet hoeveel een nieuwe klant oplevert, weet je ook hoeveel je kunt uitgeven om die nieuwe klant binnen te halen.

Marketingplan zelf schrijven?

Altijd waarde voor jouw bedrijf!

Een marketingplan kun je zelf schrijven, maar sluit het dan naadloos aan bij jouw doelen? De marketingexperts van StandOut begeleiden je graag bij het schrijven van een goed marketingplan. We kijken naar je doelstellingen en zorgen dat deze vertaald worden naar concrete acties om de marketingdoelen te halen!

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Geef jij veel geld uit aan marketing, maar levert het niets op?