Website beschermen tegen hackers? Dit zijn de do’s and dont’s! 

Je website beschermen, hoe doe jij dat? Het komt namelijk steeds vaker voor; hackers die websites binnendringen en bijvoorbeeld gegevens stelen, je website verminken of rare berichten of afbeeldingen achterlaten. Natuurlijk wil jij er alles aan doen om je website veilig te houden. Het is tenslotte niet de bedoeling dat de gegevens van klanten niet veilig zijn op jouw website. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om jouw website te beveiligen. Wij houden je op de hoogte met onze do’s and dont’s.

Website updaten

Voor het beveiligen en het veilig houden van je website is het belangrijk dat de site draait op de nieuwste technieken. Het is daarom belangrijk dat je de website regelmatig update. Als je een WordPress site hebt kan dit vrij gemakkelijk, maar wel is het heel belangrijk dat je eerst een back-up draait voordat je de website gaat updaten. Zo weet je zeker dat belangrijke gegevens niet verloren gaan. Begin je zelf liever niet aan dit soort technische handelingen? Besteed onderhoud dan uit bij StandOut. Je website beschermen we door er elke maand voor te zorgen dat je website up to date, en dus extra veilig, blijft.

Wachtwoord

Misschien een open deur, maar het gebeurt toch nog teveel: internetgebruikers met wel erg makkelijk te raden wachtwoorden. Hackers kunnen steeds eenvoudiger achter wachtwoorden komen. Bedenk daarom een ingewikkeld wachtwoord, het liefst zonder woord. Plak willekeurig letters en cijfers aan elkaar. Als geheugensteuntje kun je bijvoorbeeld de eerste letters van een voor jou makkelijk te onthouden zin gebruiken. ‘Mijn favoriete vakantiebestemming is Indonesië’ Dit wordt dan MfviI. Hang er nog wat tekens en cijfers aan en klaar is je ingewikkelde wachtwoord. Let op: het is het beste als je voor elke site een ander wachtwoord hebt. Pas ook op met het opslaan van wachtwoorden in je browser of in een Word bestand op je computer. Schrijf ze liever op in een notitieboekje of gebruik een wachtwoordprogramma als 1password. Hierin kun je met slechts één wachtwoord bij alle wachtwoorden.

Https

Als echte ondernemer wil je je website waarschijnlijk niet alleen beschermen voor jezelf. Het is ook belangrijk om de bezoekers van je website een veilige internetomgeving te bieden. Websites worden nu vaak gebouwd met een SSL-certificaat, hiermee kun je de verbinding tussen jouw website en de computer van je bezoeker beveiligen. De url van je website verandert van http:// in https://. Die s staat voor secure en door deze wijziging worden gegevens versleuteld verstuurd. Als niet versleutelde gegevens worden onderschept, kan de inhoud gezien worden. Bij een https website is dit niet mogelijk en zo zijn de gegevens van (potentiële) klanten dus veilig.

Laat StandOut je website veilig houden

Nadat wij een website gebouwd hebben, nemen veel klanten een onderhoudscontract af zodat ze het beschermen van de website niet zelf hoeven te doen. Maandelijks lopen wij de websites van onze klanten na om te checken of alles nog naar behoren werkt en om de nieuwste updates uit te voeren.  Als je de website ook bij ons laat hosten, kun je er van uitgaan dat de site op een veilige plek staat. Meer weten over onderhoud aan je website? Neem contact met ons op! Je website beschermen was nog nooit zo makkelijk!