Internet Explorer? Niet meer gebruiken! 

Als wij een website bouwen moet deze natuurlijk overal goed werken. Zowel op je mobiel, desktop en tablet, als op verschillende internetbrowser. De één surft namelijk met Google Chrome, de ander met Safari en weer een ander met Mozilla Firefox. En sommigen gebruiken nog altijd het oude vertrouwde Internet Explorer. Nou ja, vertrouwd?

 Zo vertrouwd is deze browser niet meer, omdat hij niet langer voldoet aan de huidige webstandaarden. Sterker nog, ontwikkelaar Microsoft raadt mensen sinds de lancering van hun nieuwe browser Edge zelfs af om deze inmiddels verouderde browser nog langer te gebruiken. Zoals je hier kunt lezen. Reden voor ons om nieuwe websites dan ook niet langer Internet Explorer-geschikt te bouwen.

Niet langer rekening houden met Internet Explorer

Dit betekent dat we bij de bouw van websites er niet langer voor zorgen dat deze website goed draait op Internet Explorer. Dit is iets wat ook niet langer gewenst is, omdat veel nieuwe technieken al niet meer werken in het verouderde Internet Explorer. Zou je deze technieken weglaten, dan doe je een website te kort. En dat niet alleen, ook zijn websites niet altijd veilig te bezoeken via Internet Explorer. Omdat Microsoft de browser niet langer bijwerkt ontstaan er lekken op het gebied van veiligheid (denk aan virussen) en privacy. Niet meer surfen met Internet Explorer dus.

Het beste alternatief

Natuurlijk zorgen we dat de sites die bij bouwen wel goed werken op alle andere browsers. Wat is dan het beste alternatief voor Internet Explorer? Wat ons betreft zijn dit Google Chrome en Safari. Dit zijn namelijk verreweg de meest geavanceerde browsers. Chrome heeft de meeste mogelijkheden en Safari is als standaardbrowser op de iMac’s en MacBooks een prima optie. Met deze browsers mag je ervan uit gaan dat je veilig kunt surfen, de functies van websites goed werken en zaken als privacy op een goede manier zijn gewaarborgd.