Hoe schrijf je een goede blog? tips! 

Een blog schrijven kan heel lastig zijn. Niet iedereen zet in een half uur een spectaculair verhaal op papier. Wij geven je graag wat tips om toch aan de slag te gaan!

Er zijn een paar bouwstenen voor een goede blog. De eerste is het doel, voor wie schrijf je?  De tweede is de structuur van de blog, hoe ga je te werk? Welke stijl gebruik je, hoe zorg je voor spanning in je verhaal? Techniek staat voor alles, hoe word je gevonden door Google? Denk goed na over de bouwstenen, voordat je begint met schrijven. Zet ze op papier en gebruik ze als basis voor je verhaal.

 

Hieronder onze 5 tip voor het schrijven van een goede blog:

1 I’ve been there-opzet

Denk mee met je lezer. Vaak zit iemand op Google om een antwoord op zijn of haar vraag te krijgen. Als je de lezer laat zien dat jij het probleem herkent en dat je dit zelf ook als ongemakkelijk hebt ervaren zal de lezer geïnteresseerd zijn naar de oplossingen die je hebt gevonden. Wat ging er fout (het begint altijd met een blunder). Wat is nu écht de oplossing. Als je dit eerst op papier kunt zeggen, schrijft de blog zich vanzelf!

 

De kracht van video2 Gebruik plaatjes, filmpjes en polletjes om je blog aantrekkelijker te maken

Veel mensen zijn visueel ingesteld en zullen beelden sneller opnemen dan alleen tekst. Beelden helpen ook om je content te versterken en om een betere uitleg ergens van te geven. Probeer om foto’s of video’s te gebruiken die jij in de praktijk hebt gemaakt. Dat zorgt voor betrouwbaarheid en is voor je lezer veel leuker om te zien dan bijvoorbeeld een stockfoto. Bekijk ook ons filmpje over De Kracht van Video.

 

3 Stel een deadline voor jezelf op

Je wilt graag een perfecte blog schrijven, dat snappen we! Alleen moet je blog wel gepost worden, willen mensen hem lezen. Een deadline opstellen kan heel handig zijn. Je weet wanneer het klaar moet en je bent extra gefocust om de blog af te maken en dan ook te versturen. Wil je regelmatig een blog schrijven? Dan is het ook een goed om vaste deadlines voor jezelf te stellen. Je lezersaantal groeit hierdoor sneller. Zorg er wel voor dat de content relevant blijft. Heb je niet wekelijks interessante content, probeer het dan eerst eens maandelijks. Je hebt dan elke maand een deadline, waardoor het schrijven van het blog ook wordt steeds iets makkelijker.

 

4 Eerst praten dan schrijven

Soms kun je hele verhalen vertellen, maar iets op papier zetten ho maar. Probeer met een collega, vriend of familielid te sparren over wat je wilt schrijven. Neem dit gesprek op. Je kunt nu niet alleen makkelijker beginnen met schrijven, maar weet ook wat je eventuele lezer voor een vragen heeft.

 

5 Geef heldere tips

Probeer je tips zo praktisch mogelijk op te schrijven. Iedereen moet het kunnen proberen en het resultaat ook zelf kunnen meten. Werkt dit voor mij wel of niet? Heldere taal dus! Blogs met tips zijn vaak populair. Let wel op dat je jezelf niet als expert neerzet (tenzij je dat bent natuurlijk ;)). Je bent meer een ervaringsdeskundige. Je krijgt hiermee ook een discussie aan de gang, lezers krijgen nu de ruimte om hun eigen ervaringen te delen en dat levert betrokkenheid op.

 

Wil je graag consequent blogs plaatsen voor je bedrijf, maar kom je er echt niet uit? Wij helpen je graag! Bekijk onze werkwijze eens. Of kom eens langs voor een bakkie koffie, dan bespreken we de mogelijkheden.