Tips om te groeien op Instagram 

StandOut wisselt graag kennis uit. Afgelopen week kwam Amanda Spijker ons team drie dagen versterken voor haar snuffelstage.

“Hoi, ik ben Amanda. Ik ben 17 jaar en zit in vwo 6. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn Instagram account (@amandaspijker). Ik plaats foto’s op gebied van fashion en lifestyle en krijg regelmatig producten opgestuurd om te promoten.”

Amanda’s account heeft ruim 5000 volgers, dus wij vroegen haar advies voor het krijgen van meer volgers. Iets dat voor veel bedrijven interessant is. Tijdens een presentatie gaf ze ons de volgende tips:

 

1. Zorg voor goede kwaliteit foto’s

Instagram draait om foto’s. Daarom is het erg belangrijk dat die van goede kwaliteit zijn! Je hoeft echt geen professionele fotograaf te zijn om mooie foto’s te maken, want ook met een smartphone kan je de laatste tijd heel veel. Zorg voor scherpe foto’s en gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht. De mooiste foto’s krijg je vaak tijdens het gouden uur, dus vlak voor of na de zonsondergang.

 

2. Gebruik een filter voor meer eenheid in je feed

Je feed is vaak het eerste waar mensen op letten als ze op je account komen. Het is dus belangrijk dat die er mooi en gestructureerd uitziet. Probeer foto’s te maken in dezelfde stijl en wissel wat af met het soort foto’s dat je post. Gebruik vervolgens over al je foto’s hetzelfde filter. Zo creëer je meer eenheid in je feed en ziet het er mooier uit.

 

3. Gebruik relevante hashtags

Hashtags zijn een goede manier om de zichtbaarheid van je foto’s te vergroten. Het is wel belangrijk dat je de juiste hashtags gebruikt die relevant zijn bij je foto. Probeer specifieke hashtags te gebruiken die wat zeggen over je foto, dan is de kans dat je post wordt opgemerkt groter. Kijk bij andere accounts over hetzelfde thema welke hashtags zij gebruiken en ontdek welke hashtags populair zijn binnen jouw niche.

 

4. Wees actief en zorg dat je zichtbaar bent

Hoe actiever je bent hoe meer je gezien wordt. Je hoeft echt niet elke dag te posten, maar probeer wel meerdere keren per week te posten. Als je actief bent wordt je zichtbaarheid groter en gaan mensen je sneller volgen. Een andere goede manier om gezien te worden is door te liken en reageren op foto’s van anderen. Zo ontstaat er interactie en is de kans groot dat er ook onder jouw foto’s gereageerd zal worden.

 

5. Post op de juiste tijden

Instagram kijkt naar het aantal likes en reacties dat je krijgt in de eerste 20 minuten dat je foto online staat en op basis daarvan bepalen ze de zichtbaarheid van je foto’s. Post op een moment dat veel mensen online zijn zodat je snel meer likes en reacties krijgt. Weet je niet hoe laat jouw volgers online zijn? Een hele handige app die laat zien wanneer je het best kunt posten is de app ‘whentopost’.

 

“Dit waren mijn tips om te groeien op Instagram. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad! Ik wil het team van StandOut heel erg bedanken voor de leuke en leerzame stage!”