leukste aprilgrappen op kantoor 

Maandag is het weer 1 april. Wil jij je collega’s op deze dag de gek aan steken? En zelf gewoon heel erg lachen? Met deze 5 leuke 1 aprilgrappen, ben jij de komiek van het kantoor!

1 Collega onder de wc-bril

Heb je een collega die de andere 364 dagen de komiek is van de afdeling? Print dan een leuke foto van hem of haar uit (liefst een gênante foto natuurlijk) met daarbij de tekst ‘I’m watching you!’ Deze foto plak je aan de onderkant van de wc-bril. Zeker weten dat jullie de hele dag in een deuk liggen!

2 Geef je kantoorbuurman of -vrouw een nieuwe werkomgeving

Vervang alles op het bureau van je kantoorbuurman of -vrouw voor een kartonnen versie. Je weet in ieder geval zeker dat jij een goed begin van de dag hebt! Let op: deze grap vergt iets meer voorbereiding.

3 Beeldscherm op de kop

Een simpele, maar grappige topper! Druk bij je collega(‘s) de toetsencombinatie ‘ctrl + alt + pijltje omlaag’ in. Het scherm staat nu op zijn kop en voordat ze erachter zijn hoe alles weer normaal wordt ben jij een flinke lachbui verder! Let op: dit kan alleen op Windows computers.

4 Primaire knop wisselen van de muis

Heeft je collega een Windows computer? Klik op de computer op START, CONFIGURATIESCHERM en kies MUIS. Op het eerste tabblad kun je de primaire en secundaire knop omwisselen. Let op: als je nu het tabblad met OK wilt wegklikken, moet je zelf ook met rechts i.p.v. links klikken! Voor Apple klik op APPLE, SYSTEEMVOORKEUREN, MUIS en verander secundair klikken.

5 Screenshot van het bureaublad

Maak een screenshot van het bureaublad en stel deze in als achtergrond. Verstop vervolgens de echte icoontjes. Sit back en kijk toe hoe je collega’s steeds op de icoontjes klikken zonder dat er iets gebeurt. Het levert in ieder geval veel frustratie op.